joi, 2 februarie 2012

TARTAR DE SOMON SI TON

Pentru  acest preparat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:( cantitati pentru 10 portii)
  • file de somon proaspat......0,800kg
  • file de somon afumat.........0,200kg
  • file de ton rosu proaspat...0,400kg
  • ceapa rosie.......................0,200kg
  • mozzarella ciliegine............0,200kg
  • rucola................................0,080kg
  • sos pesto...........................0,080kg
  • paine prajita......................0,250kg
  • sare........................dupa gust
  • piper proaspat macinat.....dupa gust
  • patrunjel verde.............1 legatura
  • capere in sare...........0,030kg
  • zeama de lamaie................0,050L
  • icre de manciuria...............0,050kg 
MODUL DE PREPARARE:
     
      Fileul de somon se spala si se penseaza de oase, fileul de ton se curata de eventualele aponevroze(tendoane, pielite)  si se toaca impreuna cu somonul afumat.
Ceapa se curata si se spala, se toaca foarte fin, la fel si patrunjelul verde.
Caperele se spala bine de sare in apa rece, se scurg bine de apa si se toaca marunt.
Toate aceste ingrediente se amesteca bine, potrivindu-se gustul cu sare, piper si suc de lamaie.
Mozzarella se scurge de zer si se taie cubulete marunte.
Rucola se taie in 4-5 bucati fiecare fir.
Painea prajita se taie cu o forma rotunda, aceeasi in care o sa aranjam si tartarul pe farfurie.

MOD DE PREZENTARE SI VINUL ASOCIAT ACESTUI PREPARAT:
 
Pe mijlocul unei farfurii se aseaza sosul pesto, peste se aseaza crutonul de paine, apoi se aseaza inelul pentru montat. pe cruton se aseaza un strat de tartar(jumatate din compozitie), apoi un strat de mozzarella, rucola, iar deasupra restul de tartar. Se scoate inelul in care am montat.  Deasupra se decoreaza cu icre de manciuria.
 Acest preparat este o gustare rece si se serveste cu sampanie, vin spumant, sau vin alb-Chardonay
 
                                     POFTA BUNA!







 

Un comentariu:

  1. astept de la voi atat laude cat si critici!
    cei care au facut acest preparat, sa-si spuna aici parerea despre cum a iesit!

    RăspundețiȘtergere